I Love Odalen

2

januar 26, 2010 av Redaksjonen

I Love Odalen er et markedsføringsprosjekt i regi av Audunbakkenfestivalen. Vi har selger I Love Odalen t-skjorter, har brosjyrer og egen webside.  Nå ønsker vi å ta enda et steg videre. Vi skal selfølgeliug fortsatt selge t-skjorter og alt det der. Det skal vi gjøre hetl til alle de 12900 innbyggerene i de to odalskommunene, Sør-odal og Nord-Odal eier en en slik t-skjorte.

Om noen tror at I Love Odalen kun er får Sør-Odal, så er det feil.  I denne bloggen skal vi samle spennende mennesker i fra sør og nord-odal som gjør spennende ting i Odalen eller som er ute i den store/skumle verden utenfor Odalens grenser. For hva er det egentlig som skjer i Odalen? Hva gjør vi? Hvem er vi? Og hvordan i all verden fikser vi å bo her!?

Llitt fakta om Odalen:
Odalen er en del av distriktet Glåmdalen i Hedmark med elven Glåma i sørlige del og innsjøen Storsjøen i nordlige del. Regionen er fordelt på to kommuner: Sør-Odal kommune med kommunesenteret Skarnes og Nord-Odal kommune med kommunesenteret Sand (poststed Sagstua).

Navnet, som uttales odarn, er et gammelt landskapsnavn som stammer fra det gammelnorske navnet Ódalr. Ó eller á betyr elv eller å, og navnet refererer til dalen som elva Glåma renner gjennom. Navnet kan dokumenteres å ha vært i bruk siden 1386. Det nåværende Odalen besto tidligere av ett prestegjeld kalt Strøm etter navnet på hovedsoknet. Den gang hørte også Øysetbygda i Vinger prestegjeld med til Odalen. I 1819 ble Odalen delt i to herreder (kommuner) som fikk navnene Søndre og Nordre Odalen. Senere ble formene omgjort til Sør-Odal og Nord-Odal.

Herved er bloggen åpnet!

Reklamer

2 tanker om “I Love Odalen

  1. Dagsblogg sier:

    Grattis med ny blogg! Har selv blogget et halvt år, og ser utrolige effekter med å kommunisere med innbyggerne og utflytterne på denne måten. Håper vi kan krysslinke og dele informasjon som er relevant for regionen. Lykke til!

  2. Silje Eugenie sier:

    Tusen takk dag! Kule filmer om kongsvinger!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,109 hits
%d bloggere like this: