Odalen Church

Legg igjen en kommentar

oktober 14, 2010 av Audun Hansen

Dette er vel i grunn gammelt nytt og mange har kanskje, forlengst, hørt om denne kirka i North Dakota, USA. Jeg mener å huske at det også sto om dette i Glåmdalen, men det er kanskje noen som ikke har hørt om denne kirka, oppkalt etter vårt Odalen, så da bør den introduseres. Uannsett, det er på sin plass at denne kirka blir nevnt her, synes jeg.

Odalen Church var en kirke i Edinburgh, North Dakota. Jeg sier var, fordi den desverre brant ned til grunnen, 21. juni 2007.

Det var pionerene som oppkalte kirka etter sitt hjem i Øst-Norge, nærmere bestemt Odalen – den fantastiske bygda vår. Den ble bygd i 1897 under navnet Odalen Lutherske Kirke – tretten år etter immigrantene fra Odalen bosatte seg seg der. Plassen der kirka ble bygd er heller ikke tilfeldig. Noen sier nemlig at odølinga bestemte seg for å bygge kirka på denne plassen fordi det lignet på deres hjemsted i Odalen. Red River renner forbi kirka og trærne (grantrær) plantet de rundt kirka med frø fra Odalen. Kirka har også mange likheter med vår Ullern Kirke. Da er det ikke utenkelig at disse Odlølinga som bosatte seg på denne plassen i North Dakota i 1884, kom i fra Ullern.

Odalen

David Monson, som vokste opp i et prestegjeld i Odalen (Ullern Kirke?), ble intervjuet etter brannen og på følgende link kan du lese hans historie og se bilder fra Kirka: HER

Er det noen som er i slekt med disse immigrantene og/eller som har mer info rundt disse familiene som slo seg ned der og bygde kirka, så vil vi gjerne vite mer. Kommeter da gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,109 hits
%d bloggere like this: