Disigardingen Peder Sæther!

4

januar 17, 2011 av Audun Hansen

Nå kommer det ikke som noen bombe at Odalen og odølinger bemerker seg her i verden, men hvem visste at Peder Sæther fra Disi var med å grunnla det verdenskjente Universitet i Berkeley, San Francisco? Ikke jeg, før jeg så et intervjue med forfatteren av den nye boka «Mannen i Montgomery street» for noen dager siden. Boka handler om den norske emigranten fra Disenå, Sør-Odal. Som ung mann som dro han fra Disi til New York, der han raskt slo seg opp som bankmann og ble nær venn med bl.a. Anthony Drexel, av mange regnet som grunnleggeren av Wall Street. Senere flyttet han til San Francisco og var ikke snauere enn at han var sterkt delaktig i grunnleggelsen av Universitet i Berkeley.

Vi har fosøkt å få forfatteren av boka Karin Sveen til å skrive et gjesteinnlegg her på bloggen, men vi fikk nettop svar om at hun dessverre ikke hadde tid. Det forstår vi godt. Allikvel rakk hun å fortelle dette:

«Jeg har det veldig travelt nå, var på Nordstun Nedre Sæther der Peder Sather
kom fra i dag sammen med et team fra Dagsrevyen, det kommer et innslag om
boka i Dagsrevyen i morgen, tirsdag. Skal ellers på biblioteket på Skarnes i
februar og snakke om boka.»

Så da er det bare å se på Dagsrevyen i morgen tirsdag og ikke minst møte opp i Rådhuset på Skarnes i februar. Vi gratulerer Karin Sveen med en garantert fascinerende og innholdsrik ny bok. En bok som alle odølinger bør lese. Også sier vi: Bra jobba Peder!

Som Sigurd Hoel så korrekt sa: Odøling og verdensborger!

Kjøp boka: HER
Les et av mange intvjuer med Karin Sveen her:

4 tanker om “Disigardingen Peder Sæther!

 1. Isabelle sier:

  Det var huset vårt det ja. Karin Sveen og noen folk fra NRK var her i dag og snakka med svigers. Brukte stabburet på tunet vårt som intervjubakgrunn og fikk kaffe og kake av Karen og Trond, som tilfeldigvis begge var hjemme i dag.
  Trond hadde også tilfeldigvis vært hos meg i Kongvinger i morges og fått ramma inn et repro-maleri av gården slik den så ut før, og svingte inn på tunet med dette store bildet i bilen mens NRK var i full sving. Blir nok et bra innslag i morra. Vi burde sikkert åpne «Pedertunet» her og ta inngangspenger for omvisning og ha vaffelcafé og slikt ;)

 2. Audun Hansen sier:

  Fantastisk!! :)

 3. anonym sier:

  Er jo flott at du vil tjene penger på historie og ødelegge et bra sted. ikke minst MIN familie sin historie. helt utrolig at sånne frekke folk som deg har lov til og ha noe med min familie sin historie. og det mener de fleste. er noe som burde vært verneverdig og ikke bebodd men museum lignende eller gå til noen som faktisk har med gårdens historie og gjøre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

 • 70,242 hits
%d bloggere like this: