Audunbakken 2011 presenterer: Roger Græsberg Anti Music Bonanza and the ultimate live show package extravaganza

Legg igjen en kommentar

april 20, 2011 av Audun Hansen

Audunbakkenfestivalen 2011 kan høye på pæra presentere en utgave av Roger Græsberg Anti Music Bonanza du KUN får oppleve en eneste gang i livet. Dette blir konserten «alle» har vært på om 30 år. Sammen med bonanzagjengen har vi kalt engangsoppsettet for – Roger Græsberg Anti Music Bonanza and the ultimate live show package extravaganza!!!

Denne konserten blir en engangsbegivenhet av de helt sjeldne, og trolig den mest ambisiøse i Audunbakkens historie, men også det mest utfordrende organisatorisk musikalske prosjektet noensinne, ledet av distriktets mest allsidige musikerkollektiv, og en fantastisk måte å bygge opp mot 10 årsjubileet neste år på. Alle som kjenner Anti Music Bonanza vet at ingenting er overmål, ingenting er for mye, ingenting er for vilt, ingenting er for dumt, ingenting er for gøy, ingenting er for drøyt. Vi feirer koblingen mellom Bonanzas skamroste plateslipp, det forestående festivaljubileet og bandets rolle som livstidsengasjerte i verdens vakreste festival. På Audunbakken lørdag 6. august får du oppleve Anti Music Bonanza som du gjør på deres kritikerroste debutplate, Field Recordings for Lovers. Det vil si at i tillegg til grunnstammen i besetningen får du å oppleve RGAMB med strykekvartett(!), saxofon(!), trombone(!), trompet(!) og kordamer(!). Nytt for denne gang er også at de kjører med to trommeslagere samtidig på enkelte låter, for å få på det rette fete southern stuket som passer så fint i grustaket. Med andre får du oppleve bonanzakollektivet i full blomst, med til sammen 14-18 bonanzamedlemmer på èn konsert. Slå den a!!

Grunnstamme i besetningen blir som følger:
Krister Skadsdammen: trommer og pedal steel
Fredrik Scott: keyboard, vokal, perk og gitar
Anders Auberg: gitar, bass og vokal
Luis Thorsberg: Bass og trekkspill
Thomas Mårud: gitar, vokal, lapsteel og perkusjon
Anders Vestlund: trommer
Christina Ommestad: fele, perkusjon, vokal og gitar
Jo Erik Gjems: bass og vokal, (mulig også kontrabass)

Vi fikk streng beskjed fra bonanzamedlem Thomas Mårud at Rolling Stones måtte nevnes i denne presentasjonen og etter info fra Herr Mårud, så kan vi nevne følgende likheter mellom Stones og Anti Music Bonanza i forbindelse med denne ekstraordinære begivenheten. Stones turnerte for første gang med blåserrekke i 1972 og 1973 Stones hadde i 1975 med seg to trommeslagere, eller i hvert fall en trommeslager og en perkusjonist, Stones fikk i 1989 med seg kordamer. Men strykekvartett har de aldri hatt med seg. Det er jo ikke noe annet å si at enn at DETTE BØR DU IKKE GÅ GLIPP AV! Du får aldri muligheten igjen.

Ellers om bandet: Bandet frontes av musikklærer og tidligere postmann Roger Græsberg fra bygda Græsberget på Finnskogen. Resten av bandet består av folk fra Kongsvinger og nærliggende bygder i Hedmark. Innspillingen av debutplata “Field Recordings for Lovers” startet i en slags dogmeaktig form med låtskriver og frontmann Roger Græsbergs ambisjoner om å spille inn 12 låter i 12 ulike sjangre i 12 forskjellige studioer. Men siden bandet også har nedskrevet i sitt manifest at de alltid skal gå for de ideene samtlige bandmedlemmer ler av, ble denne planen ikke så lett å følge. Men The Anti-Music Bonanza sier seg allikevel fornøyde med et debutalbum som på 35 minutter spinner innom både skranglepop, doo-wop, easy listening, søndagscountry, Curtis Mayfield-soul, boogierock, lo-fi og litt til. Men på tross av et fjasende ytre og konserter fylt av ballonger og cowboyhatter, er The Anti-Music Bonanza langt ifra noe ironisk parodiband. Græsberg & co. stjeler fra sine idoler og velter seg i pastisjer, men aldri uten sjangerfinesse og et solid stykke låthåndverk i bånn.

Husk å sjekk ut:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,109 hits
%d bloggere like this: