Montée kommer til Disenå! Yes!!

Legg igjen en kommentar

april 26, 2011 av Redaksjonen

Det progressive popbandet Montée ble omtalt som en norsk supergruppe da den ble dannet for fire år siden, av Anders Tjore, Erlend Mokkelbost og Maya Vik som hadde bakgrunn fra JR Ewing, Furia og Turns.

På tross av vidt forskjellige musikalske bakgrunner som orkestral pop, hardcorepunk og alternativ rock ønsket de å gjøre noe helt nytt under navnet Montée. Glemte popskatter, en stødig discobeat og eklektiske lyder fra andre kontinent ble noen av gjennomgangstemaene i jakten på en ny lyd. Montée er pr. i dag et uvanlig godt liveband, noe deres dedikerte og stadig voksende tilhengerskare har fått merke. .

Debutalbumet «Isle Of Now», fra 2009 ble spilt inn i et øvingslokale, med lånte mikrofoner og er et soleklart bevis på at gode idéer er viktigere enn store budsjetter. Platen fikk overstrømmende anmeldelser og ble kalt «ambisiøs», «komplett» og «forfriskende unorsk», og plasserte Montée i aller øverste sjikt av norske popgrupper. At de vant Spellemannsprisen for «årets popgruppe» bekreftet ytterligere Montées posisjon: i fronten! .

15. april 2011 ble deres oppfølgerplata Rendition Of You endelig sluppet. Førstesingelen «Ghost» fra 2010 startet med en overlegen lang listetid (et halvt år) på Nrk P3. Andresingelen Faith fra Januar er ikke noe dårligere og spilles hardt på landets radiostasjoner fortsatt.

Med oppfølgeren viser bandet seg nok en gang som oppfinnsomme låtskrivere og musikere – smarte, fengende og med en upåklagelig produksjon. På Rendition Of You rendyrkes bandes kombinasjon av intelligent pop og avslepen klubbmusikk, og går dermed opp i en slags høyere enhet av prima flinkishåndverk og ekstremt lyttervennlig publikumsfrieri. Albumet er i det hele tatt så umiddelbart tilgjengelig og så elegant utført at det er vanskelig å finne noe å sette fingeren på. Enormt kreative Andres Tjore (også å finne i The Turns og The Apricot) har blitt en frontmann av dimensjoner, bandet er selvsikkert tight og låtene fører nærmest uten unntak til dansevillig rockefot. De uvanlig lekre singlene «Ghost» og «Faith», sistnevnte en David Bowie-klingende parademarsj, omgis blant annet av rocka disco i «Staying Up» og gnistrende, dansbar pop i «Closer To You»- samtlige med refrenger andre ville solgt sjela si for. Rendition Of You legger lista himmelhøyt for norske artister anno 2011, for Montée har utvilsomt levert et av årets beste popalbum. .

Her er noen av anmeldelsene av Montèe sitt nye album :
* 6/6 Tønsberg Blad – Et rent mesterverk
* 5/6 VG – Dette er pur popkunst
* 5/6 Dagbladet – Oppsiktsvekkende fengende
* 5/6 Aftenposten – Et av de beste norske popalbum på lenge
* 5/6 Dagsavisen – Montée lager tilnærmet perfekt popmusikk
* 5/6 Adresseavisen – Tilby Montée verdensherredømme.
* 5/6 Bergensavisen – Dette må bare bli bra live
* 5/6 Natt og Dag – Anders Tjore er norsk pops nye golden boy
* N/A Furoreiharare – Har du ikke gjort en eneste dansebevegelse i løpet av dette albumet, så lever du ikke.

Det er med stor glede vi kan meddele at et norges hotteste band kommer til Disenå 6. august! .

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,242 hits
%d bloggere like this: