Roy Lønhøiden m/fullt band kommer til Audunbakken!

Legg igjen en kommentar

april 29, 2011 av Redaksjonen

Dette er vi veldig fornøyd med. Dette blir en fantastisk fin konsert i kveldssola, oppe i skogen på Disenå. Her oppfordrer vi flere voksne til å ta turen opp. Det blir verdt det. Det lover vi.

En praktisk talt samlet norsk presse har gitt Roy Lønhøiden fra Finnskogen sine tre siste album «Når dagen demrer blått», «Sanger fra skogen» og «Det ensomme landet» glimrende kritikker. De to siste også nominert til Spellemann-pris. Lønhøiden trollbinder publikum med sine låter og historier på alt fra mindre intimkonserter, kulturhus, kirker til større festivaler, i et musikalsk landskap der «Johnny Cash møter Alf Prøysen» Roy Lønhøiden solodebuterte i 2004 med albumet Det ensomme landet, som Dagbladet kåret til den 4. beste norske plate utgitt dette året, og inkluderte den P1 A-listede låta En fin kveld å leve. Den legendariske svenske musikkjournalisten Lennart Persson (Expressen, SVT, Rootsy.nu mm) hadde Roy på topp på hans «bäst just nu»-liste i mars 2005: «Lønhøiden berätter sine historier från hjärtat, med en röst full av självsäker övertygelse om att den bär.»

Oppfølgeren Sanger fra skogen ble spilt inn i en gammel røykstue på et torp midt inne på Finnskogen og inkluderte en duett med Henning Kvitnes (Jeg og Ronny) og den P1 A-listede låta Rekendes på ei fjøl.

I 2008 kom Når dagen demrer blått, det tredje albumet i Lønhøidens Finnskogen-trilogi. Han fikk nok en gang glimrende kritikker, nok en Spelleman-nominasjon og en ny radio-hit med signatur-låta Vann og ved.

Nylig kom samlealbumet Tilbake i tid – De beste sangene som inneholder 19 spor, 16 sanger hentet fra hans Finnskogen-trilogi» og en helt ny låt Tilbake i tid, fra et spennende, nytt samarbeid med produsent Frode Jacobsen (Madrugada, Ingrid Olava m.fl.), én av flere låter nylig innspilt i Malabar Studio, Oslo.

En helt ny låt innspilt i Malabar, med tittel «Hit hvor toga går», er med på samlingen «Hjertestups». Dette er en plate hvor inntektene går til Tyrilistiftelsen, og hvor mange av de større navnene i norsk rock medvirker «Lønhøiden beriket dette tiåret med tre fabelaktige plater som utstråler autensitet, ettertanke og troverdighet i balansepunktet mellom amerikansk country og norske skillingsviser.» VG, november 2009 («Det ensomme landet» kåret til tiårets beste norske countryplate)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,242 hits
%d bloggere like this: