Foredrag på terningen Arena Elverum i dag. Tøfft.

Legg igjen en kommentar

september 29, 2011 av Silje Eugenie

– Man har utrolige muligheter. Det gjelder bare å se dem, sier «annerledesbonden» Silje som satser på ny næring på gården: Performance-kunst!

Du treffer Silje Eugenie Strande Øktner på Kvinnovasjonskonferansen «Kvinner som vinner» i Elverum 29.september. Hun er odelsjente på gården i Odalen i Hedmark, og hun flyttet tilbake for noen år siden. Nå har hun satt sitt preg på den gamle familiegården.

– Det blir ikke noe tradisjonelt gårdsbruk når jeg tar over. Arealene og området skal utnyttes, sier Silje.

Hun mener det er nødvendig med tilleggsnæringer, men vil også satse på noe tradisjonell drift.

– Gårdbruker er ikke et yrke man har for å tjene penger. Man må jobbe med å skape andre produkter. Og mulighetene er uendelige, sier hun.

Stiller spørsmål

Selv er hun kunstner, og bruker gårdens områder til kunstutstillinger. Arbeidene har form som performance og ofte stedspesifikke installasjoner, hvor Silje bruker lyd, video, fotografi og gjenstander fra sin egen familie.

– Jeg har jobbet mye med ting som kommer fra gården, og har sett på tradisjonelle metoder på kunstnerisk vis.

Gjennom kunsten stiller hun spørsmål som er aktuelle for unge som vil etablere seg i distriktene: Hvordan kan man med respekt for tradisjoner og historien samtidig frigjøre seg fra fortiden og skape liv og mening i sin egen tid? Hvordan bruke sin egen fortelling og den sammenheng man står i som utgangspunkt for kreativt å skape noe helt nytt?

Festival

I det gamle gårdshuset på Øktner gård, «Øktnerhuset», arrangerer hun konserter og utstillinger gjennom året. Sammen med kjæresten og venner arrangerer hun også en årlig festival i et grustak i nærheten av gården: Audunbakkenfestivalen med musikk og kunst.

– Hittil har jeg ikke tjent på festivalen, men jeg håper det vil gå bedre etterhvert. Jeg skal ha mer kultur inn på tunet, sier hun og forteller om en kompis som har bygget studio på sin låve.

På denne måten kan vi få dradd ting ut av byen! sier Silje.

Konferanse i Elverum

29.september er hun en av foredragsholderne på Kvinnovasjonskonferansen «Kvinner som vinner» i Elverum. Konferansen fokuserer på hva distriktene byr på for moderne, ambisiøse, kreative og handlekraftige kvinner.

På konferansen møtes gründere for å få innsikt i virkemiddelapparatet og hvordan det kan hjelpe dem til å realisere forretningsideene. Shabana Rehman er konferansier. Blant foredragsholderne er Elisabet Ljunggren fra Nordlandsforskning om skal snakke om menn med skjørt og kvinner med bart. Ljunggren har studert entreprenørskap, næringspolitikk og virkemidler.

Morten Brandt kommer for å snakke om kvinner som selger. Han har salg og service som spesialfelt. Prosjektleder for Kvinnovasjon i Sør-Hedmark og Hamar, Tove Guldbrandsen skal snakke om temaet «Kulturnæringene – kvinnene kommer for fullt».

Les mer om konferansen her!

Tekst: Elisabeth Breien Ellingsen. Foto: Karen Gjermunrød.

Fra Kvinnovasjon.no sine nettsider:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,109 hits
%d bloggere like this: