Shining kommer på Audunbakken!

Legg igjen en kommentar

mars 14, 2012 av Redaksjonen

shiningNeste artist ut på årets Audunbakkenplakat er prisbelønnede Shining.
De begynte som et jazzorkester, men ble til et metalmonster. Shining kommer til å skremme vettet av deg, men du kommer til å digge det!

Da bandet ga ut plata In the Kingdom of Kitsch You Will Be a Monster i 2005 var Shining og primus-motor Jørgen Munkeby på god vei fra jazz i beste Coltrane-stil inn i det dyptest musikalske mørket. Siden har de blitt værende der, og med utgivelsen Blackjazz i 2009 manifesterte bandet seg som en enfant terrible i metalverden. Albumet fikk strålende kritikker fra musikkanmeldere både her til lands og i det store utlandet, og plata ble omtalt som et kunststykke og et høydepunkt innen metal-sjangeren.

For, Shining er fullstendig uten kompromiss med sin blytunge svarte metalinspirerte jazz. Det musikalske uttrykket er knallhardt og komplekst med en energi som få andre kan måle seg med. Shining er et musikalsk torevér i skjæringspunktet mellom artister som Mr. Bungle, Satyricon og John Zorn. Du tror det ikke før du har hørt det! Gruppa har i det senere årene fått et knippe priser, og var et av de banda som fikk A-HA-stipendet i 2009, som var på én million kroner. Nå senest ble de nominert til prisen Best Underground Band i Metal Hammer Golden Gods.

De har spilt på en hel haug store festivaler rundt om i Europa og ellers i verden, men 4. august spiller de altså på Disenå.

Shining er Jørgen Munkeby (saxofon, gitar, fløyte), Torstein Lofthus (trommer), Bernt Moen (tangenter), Tor Egil Kreken (bass) og Even Helte Hermansen (gitar)

Følg med for flere nyheter på www.audunbakken.com

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,261 hits
%d bloggere like this: