Vil du hjelpe oss?

Legg igjen en kommentar

mars 19, 2013 av Redaksjonen

Jakten på flinke folk til verdens koseligste musikkfestival er i gang!

takk

Tekst og Foto: Carina E. Carlsen

Tina Halvorsen er frivilligansvarlig i Audunbakkenfestivalen, og oppfordrer folk til å begynne å tenke på årets festival allerede nå: – Vi er veldig avhengige av folk til å hjelpe oss med å arrangere verdens koseligste festival, og som frivillig har du mulighet til å være med å påvirke hvordan festivalen vil bli, forteller hun. Som frivilligansvarlig har hun i oppgave å sørge for nok frivillige sjeler, koordinere  disse ut ifra deres ønsker og interesser, samt legge kabalen med områder og tider: – Andre ting kan være å invitere nattravner eller snakke med sanitetsforeningen for å høre om de vil lage lapskaus til oss.

Som trivselsvakt kan du dele ut alt fra kjærlighet på pinne, en klem eller selge øl!

Som trivselsvakt kan du dele ut alt fra kjærlighet på pinne, en klem eller selge øl!

Mange muligheter

Som frivillig kan du velge mellom flere spennende oppgaver som scenerigging, bar, som trivselsvakt – eller rett og slett som potet!

Man kan lære seg sceneteknisk arbeid, design, hvordan skape PR-blest, ha kontakt med presse og håndtere penger. Det koker ned til det å ta ansvar. Utover det lærer man ny musikk å kjenne og sammensetningen av arbeidet i en organisasjon som denne. Skal man fungere optimalt på en arbeidsplass eller studieplass må man kunne samarbeide med andre, og dette er en fin og sosial liten øvelse til det. Gruppearbeid blir lagt merke til. Det er så mange forskjellige mennesker på en festival!

Og er du ekstra handy trengs din ekspertise både før og etter festivalen:- Den siste uka i forkant av festivalen har vi dugnadsuke hvor vi legger siste hånd på verket, med snekring, maling og pynting, forteller Tina, men legger til at det ikke bare er slit: – Vi bor nærmest der oppe denne perioden, og det blir en del grilling og bading også.

– For meg handler det mest om menneskene jeg er sammen med disse dagene, enn å kunne ha det på CV’en, men det ser veldig bra ut å kunne vise at du har jobbet som frivillig.

Mye kos

Årets festival byr så langt på besøk fra selveste Amund Maarud, som nå er kjent langt utenfor Odalens grenser, og de frivillige får selvsagt muligheten til å nyte konserten de også: – Vi har også et eget pauseområde for de som hjelper til, så man kan ta seg en pause. Dette må også rigges opp, og da gjelder det å knabbe de beste sofaene før de plasseres ut på festivalområdet!

Kankje treffer du den store kjærligheten på Audunbakken?

Kankje treffer du den store kjærligheten på Audunbakken?

Årets sommerflørt?

Synes du dette høres spennende ut, men er usikker på hvordan du skal velge? Tina hjelper deg: – Man kombinerer gjerne noe man liker å drive med og noe man føler man får til, den følelsen man oppnår da er god. Det er en kvittering på at man trengs, at man behersker oppgaven man er satt til, samtidig som man har det gøy. Du blir kjent med nye folk, selv om du mer enn gjerne får jobbe sammen med vennene dine, forteller hun, men legger til at det absolutt ikke er et krav med bakgrunn innen feltet: – Alle får opplæring, så hvis man er i tvil på noe vil det alltid være noen der for å hjelpe til, beroliger hun: – Det er heller ingen øvre aldersgrense, så vi oppmuntrer voksne så vel som de under 18 år til å melde seg.

Ettersom det er en så liten og intim festival kommer man gjerne også nærmere på produksjonen, som innebærer kontakt med sceneteknikere, samt at er man heldig kan man kanskje få servere artistene kanelboller backstage, sier hun og anbefaler spesielt single til å melde seg:  – Det kan også være at man finner seg en sommerflørt. Mange par har møttes for første gang på Audunbakkenfestivalen!

Det er ikke bare jobb - som frivillig får du også muligheten til å ta deg noen velfortjente pauser, god mat og mye god musikk.

Det er ikke bare jobb – som frivillig får du også muligheten til å ta deg noen velfortjente pauser, god mat og mye god musikk.

Festival for alle!

Og skulle du være redd for at du er ung, eller kanskje til og med for gammel til å gå på festival, kan Tina berolige de fleste: –  Noen ganger opplever vi at naboer som bor i området er nysgjerrige på festivalen, men tror at det bare er for ungdom. Det stemmer ikke. Og det at man kan man delta på festivalen selv om man ikke har fylt 18 år enda ved å være frivillig er vi glade for, når vi vet at det finnes mange unge musikkelskere der ute!

Hun gjør oppmerksom på at man som frivillig under festivalen, også skal benytte seg av muligheten til å nyte festivallivet: – Man må også huske på at man får fri til å kose seg, det er ikke bare jobb. Festivaler handler om å nyte musikk og selskap av venner.

Tinas tre tips til deg som ønsker å jobbe som frivillig!

1. Rydd plass i kalenderen til den første helga i august (2.-4. august) så du er sikker på at du har mulighet for å delta før du melder deg på!
2. Pakk med deg teltet og…
3. …bli med på frokostjam på søndagen morgenen etter! Det er egentlig det kuleste med hele festivalen!

Vil du være med å arrangere verdens koseligste festival? Klikk her for å finne vårt frivilligskjema!

Ingen tvil om at det er gøy å være frivillig under Audunbakken!

Ingen tvil om at det er gøy å være frivillig under Audunbakken!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,109 hits
%d bloggere like this: