Kan Stordalen, kan du!

Legg igjen en kommentar

juli 28, 2013 av Redaksjonen

rævkrokDet er i år duket for tidenes andre Odalsmesterskap i Rævkrok, og Rævkroklosjen med Finn Aagardi spissen er klare.

Av: Carina E. Carlsen

Rævkrok har lange tradisjoner som en ekte manndomsprøve på bygdefester landet rundt. Her får man testet styrke og råskap, og vinner både heder og ære blant dine medkrokere.

Populær festaktivitet

Det beste med rævkrok er likevel at så godt som alle kan være med så lenge du kan vende. Det betyr i prinsippet av du har moment i beinet og kan løfte det litt over bakken: – Rævkrok er populært i ulike miljøer og trinn på den sosiale stigen. Stordalen kjører det på sin låvefest, mens andre gjør opp utenfor det lokale vannhullet. I høytidene er det spesielt populært, og hva er vel egentlig jula uten familiemesterskapet i rævkrok?, spør Aagard retorisk. Som leder av Rævkroklosjen banker hans hjerte ekstra for den kanskje noe ukjente sportsgrenen, og han håper nå at flere vil få øynene opp for den moroa rævkrok faktisk kan by på.

Ønsker mer engasjement

Rævkroklosjen ble først stiftet i 2009, men det ryktes om aktiv turneringsvending allerede siden 2005: – Men vi har vendt så lenge vi kan huske, sier Aagard. Han er aktiv i miljøet og ser nå frem til å arrangere historiens andre Odalsmesterskap under Audunbakken 2013.
– Fjorårets mesterskap var et steg i riktig retning for losjen og for odalen. Kanskje kan rævrkoken bidra til å samle Sør- og Nord-Odalen? Rævkrok har et godt feste på Finnskogen og det var moro å se at det var stemning for dette i Odalen også.

Under fjorårets mesterskap ble det en hard duell der brødrene Moss og Sandmo ga hverandre sterk konkurranse. Aagard håper dette gir ringvirkninger: – Vi får satse på at brødreparene Moss og Sandmo vender opp litt engasjement nå inn mot mesterskapet. I år håper vi også  at Solungene kjenner sin besøkelsestid og gir odølingene kamp på  deres egen matte.

Hva er rævkrok? Og hvem er rævkroklosjen?

– Rævkroklosjen er rett og slett verdens største arena for rævkrok eller indian leg wrestling som det heter internasjonalt. I tilegg til å legge til rette for vending, arrangere mesterskap og rette fokus på rævkrok, fremmer vi også lokalkultur og prøver åmixe det til en smakfull suppe som til slutt kommer ut av tarmen som ny og forfriskende populærkultur, forteller Aagard: – Hvert år dukker det opp nye elementer i losjen. I fjor kjørte vi plutselig på med litt rave midt på lyse dagen. Det var stas. Vi har også hatt trekkspill- og nævagrautkonkurranse og selvsagt tømmerfløiting på Tømmerfløtivalen.

Savner jentene

Det har vært skuffende liten oppslutning av damer innen rævkrok, noe Aagard håper retter seg opp i år: – Vi har et par ganger arrangert Finnskogsmesterskap med to klasser basert på hvilken type tiss de har. Om det blir to klasser i år, avhenger av påmeldingen. I fjor var det for få jenter, dette håper vi bedrer seg i år. Jenterævkrok er sexy shit!

Tre tips til deg som vil trene rævkrok: 
1. Ha troen på det du driver med:
Det viktigste er nok å ha troa på det man driver med.

2. Tren styrke! 
Styrketrening i ben og midtregionen er å anbefale, men det er veldig mye som spiller inn i rævkrok. Balanse, timing, spenst, eksplosivitet og vinnervilje er alle viktige elementer. Nå som gresset blir grønt er det bare å skyve hundelorten til side og få vendt mest mulig, mot forskjellig motstandere.

3.Og husk; 
Det viktigste er ikke å vinne, men å vende!

Rævkrok_2

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,109 hits
%d bloggere like this: