Rånekultur som Bakke-kunst!

Legg igjen en kommentar

juli 30, 2013 av Silje Eugenie

I år vil du ikke bare få oppleve musikk mens du sliter deg opp den tunge Audunbakken-bakken, du skal bli  tilfredsstilt visuelt også!

“RIDING IN CARS WITH BOYS”

Med Wunderbaum, terninger, dunkende musikk og lukten av brent gummi er råning en naturlig del av vår tids bygdekultur, uansett hva man måtte mene om det. Som tenåringsjente i Odalen på 90-tallet fikk initiativtaker og kunstner Elin Pilgaard Schjervheim et innblikk i rånernes verden. Denne installasjonen erhennes versjon av – og hyllest til -rånerne som møtes på Esso’n, ruller ned ruta og viser fram de nye, breie felgene eller de nysota rutene sine.

Tanken med prosjektet har vært å skape et møte mellom tre kunstnere, og deres individuelle uttrykk.Med utgangspunkt i sine personlige uttrykk, har de dekorert hver sin bildør. De tre kunstnerne jobber uavhengig av hverandre, og får ikke se hverandres arbeider før installasjonen skal settes sammen på Audunbakken.

”Jeg vil sende en stor takk går til guttapå Skarnes Bilhoggeri, som åpnet dørene sine for en fattig kunstner og lot meg plukke med meg alt jeg hadde lyst på.”

Elisabeth Handelsby, f. 1982 (Kragerø), er utdannet ved Høyskolen i Oslo og Akershus og Norges Kreative Fagskole. Hun har deltatt på flere utstillinger, i sommer på Galleri Ramfjords sommerutstilling, og Portrettutstillingen i k12 i Kragerø. Elisabeth jobber med maleri basert på fotografiske referanser og mixed media-arbeider der det fotografiske og maleriske blandes sammen. Inspirasjon finner hun i filmer, foto og I samtidskunsten.

Esther Nilsen, f. 1980 (Tønsberg), er utdannet illustratør ved The Arts Institute at Bournemouth og jobber som frilans illustratør i Oslo. Hun har tidligere jobbet med bl.a. grafisk design i Sveits og deltatt på solo- og gruppeutstillinger. Motsetningene i den feminine, men grafiske streken bærer preg av inspirasjon fra 1920-tallets art nouveau og dagens mote, design og fotografi. Samtidig inspireres og drives arbeidene frem av det impulsive i det hverdagslige; fra lyset til gjenstander og mennesker i omgivelsene.

Elin Pilgaard Schjervheim,f. 1982 (Skarnes), er utdannet kunst- og håndverkslærer ved Høgskolen i Oslo og Akershus og har studertkunst ved UniversidadPolitécnica de Valencia. Elin jobber med illustrasjon og maleri basert på egne fotografier eller temaer hentet fra musikk, film og litteratur. Uttrykket spiller på kontrasten mellom råskapen som oppstår ved tilfeldigheter og finessen i den særegne streken. Inspirasjon finner hun blant annet i ekspresjonisten Egon Schiele, den norske multikunstneren Kim Hiorthøy og street art-duoen Herakut

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s



Disse støtter I Love Odalen- prosjektet:



Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com




bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,242 hits
%d bloggere like this: