Legger Audunbakken for sine føtter

Legg igjen en kommentar

juli 31, 2013 av Redaksjonen

lucky_lips_presspix_1Under årets Audunbakken har du muligheten til å nyte et av Europas fremste Bluegrass band. Norske Lucky Lips har lagt verden for sine føtter – nå er de klare til å ta Audunbakken med storm.

Av: Carina E. Carlsen

Lucky Lips er et band med variert musikalsk bakgrunn, men med en felles kjærlighet for amerikansk rootsmusikk. Frontvokalist Malin Pettersen tror den varierte sammensettingen er med på å gi Lucky Lips et litt annerledes preg: – Vi er inspirerte av ulike musikalske genre med rootsmusikken som fellesnevner. Det er dette som gir oss soundet vårt, at vi lar oss inspirere av mange ulike retninger og ikke sperrer oss inne i én genre. Den kreative prosessen hvor vi arrangerer låtene er i seg selv meget inspirerende og gir ideer som ofte kan ta låter i nye og uventede retninger fordi vi bare slenger forslagene ut der og prøver alt. Når det gjelder tekst inspireres vi av ulike ting og skriver på ulike måter.

God blanding

Bandet startet med å covre andre musikere, men med en noe snevrere genrebegrensning enn hva de har nå i dag, noe Pettersen mener har gitt et godt grunnlag. Fra å være et rent bluegrassband har de nå en bredere musikalsk arena å spille på: – Dette gjorde at vi la et godt grunnlag for senere å kunne ta genren fra hverandre og sette den sammen på nytt, og tilføre nye elementer. Vi har vært opptatt av å øve mye, spille mye og prøve mye og nye ting. Mye skjedde og i det vi ikke lot oss begrense med en genre og bestemte oss for å fokusere på å være Lucky Lips fremfor «et bluegrassband». Vi begynte å føle oss eventyrlystne, vi ville se hvor og i hvilken retning vi kunne dra bandet og vi ville se hva som skjedde hvis bare lot den gå dit den ville, forteller hun:- Resultatet ble en type musikk ulike mennesker vil kategorisere ulikt. Noen kaller det akustisk country, noen pop, andre bluegrasss. Vi føler oss som en blanding av alle tre.

Best i Europa

Til tross for en noe ubestemt sjanger er Lucky Lips ansett som et av de fremste bluegrassbandene i Europa, etter å ha vunnet den prestisjetunge prisen «1 European Bluegrass Band 2011, under European World of Bluegrass Festival: – Vi er veldig glad for å ha funnet en plass i det europeiske og norske bluegrassmiljøet og føler oss heldige som har deres støtte. Det er en genre som er preget av mye tradisjon, der tradisjonelle låter ofte står i sentrum og blir gjort av mange band. Vi tror noe av grunnen til at det har gått bra for oss der vi har spilt for bluegrasspublikummet i Europa og Norge er at vi har denne tradisjonen som en rød tråd i musikken vår, men har valgt å bygge videre på den og gjøre den til vår egen. Ikke gjøre om igjen det så mange før oss allerede har gjort så utrolig bra. Da bluegrass ble skapt var den nyskapende og det er den delen av tradisjonen vi ønsker å følge og legge vekt på. 

Nasjonalt gjennombrudd

Lucky Lips nådde ut til et bredere publikum etter sin deltagelse i Melodi Grand Prix: – MGP for oss betød at vi fikk vise vår musikk på en arena hvor vi vanligvis ikke ville fått mulighet til å vise den frem. Vi fikk vist frem Lucky Lips til et helt nytt publikum og vi fikk en pressedekning som gjorde at vi fikk mulighet til å utale oss og fremme hvem vi er. Det var en utrolig gøyal og lærerik erfaring som har gitt oss ny kunnskap, nye venner og gode historier. 

Gleder seg til Audunbakken

Når Lucky Lips i år spiller på Audunbakken, er det ingen tvil om at publikum har noe å se frem til. Bandet har en egen tilstedeværelse som gjør at man umulig kan unngå å ta del i det hele, enten du er fan eller ei: – Jeg klarer jo heller ikke stå stille, og må danse uansett hvor stor eller liten scenen er, forteller Pettersen: – Vi prøver å slippe oss litt løse og vise at vi ønsker å  være akkurat der, med akkurat de menneskene, akkurat da. Vi ønsker å kommunisere med publikum og at hver konsert skal oppleves som noe helt spesielt. 

Pettersen gleder seg til å kunne spille for publikum på  Audunbakken, og kan love publikum en fullverdig konsertopplevelse: – Vi har hørt om Audunbakken i flere år og tenkt at det hadde vært gøy å spille der. Det blir første gang i år og vi kunne ikke gledet oss mer – vi har hørt så mye bra om festivalen!

– Publikum kan forvente seg en konsert med engasjerte mennesker på scenen som ønsker å dele sin glede og lidenskap for musikk med publikummet. Det blir musikk det kan danses til, klines til, les til og grines til. Litt for enhver smak.

Nå venter singelslipp, før det til høsten blir ny plateinnspilling: – Platen slippes til neste år, og vi skal fortsette å videreutvikle oss som band og musikere og gleder oss til å se hvordan vi utvikler oss gjennom det neste året.

 

– Så skal vi ut å spille så mye vi bare kan for verdens beste publikum!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,261 hits
%d bloggere like this: