Hjem til sine egne

Legg igjen en kommentar

august 1, 2013 av Redaksjonen

Aamundmund Maarud har blitt kritikerrost i inn-, og utland, og har høstet både 5 og 6 på terningen for sitt siste album «Dirt». Men for Amund blir det å spille på Audunbakken som å komme hjem til sine egne.

Av: Carina E. Carlsen

Amund Maarud har gjennom sitt musikalske liv etablert seg som en verdensartist man forbinder med ekte, rå og god blues. Nå er han klar til å forføre Audunbakken.

Tidlig krøkes

Brødrene Maarud hadde sin første spillejobb med bandnavnet MaarudKara, da Amund var 8 og Henrik var 6 år. Siden har det ballet på seg, og i dag er Amund Maarud. Bandet kom på andreplass i Talentiaden på NRK i 1997, og ga året etter ut albumet «First Blues». I 2000 gikk Amund solo, med Henrik som trommeslager: – Jeg kan ikke huske at jeg ikke har spilt gitar eller drømt om å gjøre akkurat det jeg gjør nå. Første bilde med gitar er som 2 åring, forteller Amund: – Så har det balla på seg, kan man si. Første spillejobben var som 8 åring og Henrik var 6, men – det er langt fra å være et talent på et kjøpesenter til å gi ut plater, turnere og starte eget studio og plateselskap. Det har vært sinnssykt mye jobb og sinnssykt mye moro.

Gir alt

Amund Maarud fikk i 2011 Spellemannsprisen for albumet «Electric», og ble i 2012 nominert for «Dirt». Albumet har høstet rosende kritiker overalt, og med den mørke stemningen og det detaljerte lydbildet byr «Dirt» på en annerledes reise enn hva «Electric»  bød på. Det siste året har vært hektisk, men begivenhetsrikt for duoen. Med utgivelse av det siste albumet «Dirt», flere spillejobber og debut i London har det vært nok å henge fingrene i: – Noen høydepunkter har vært hovedscenen på Øyafestivalen, Bøgrend, Jul på Slottet, en Spellemannspris i 2011 og en nominasjon i 2012. Vi gjorde en jobb i London for noen måneder siden som ga veldig positiv omtale i en by der «alt» har skjedd, musikkhistorisk sett. Det var første gig i England og det var veldig inspirerende.

– Vi streber alltid etter å gi den beste konserten vi kan, uansett hvor og når det måtte være.

– Digger filosofien bak

Brødrene Maarud har vært på Audunbakken to ganger tidligere, med henholdsvis The Grand og Morudes. Dette blir da tredje gang brødrene gjester Audunbakken, og forholdet til festivalen er nært og kjært: – Jeg digger folka bak det og hele filosofien rundt. Dette blir tredje gangen vi speller der og atmosfæren er helt spesiell. Det er virkelig lagt mye tankekraft bak å få både artister og publikummere til å slappe av og nyte musikk. Og det er jo det det skal handle om på festival.

For Amund blir det å stå på scenen under årets Audunbakken som å komme hjem: – Jeg føler meg veldig godt ivaretatt og hjemme der.

Mye å glede seg til

Dersom du enda ikke har overværet en konsert med Amund Maarud, har du mye i vente. Sammen med Henrik på trommer, har han med seg Simen Aanerud på piano og Bendik Brænne på barytonsax, og b vandet har en tilstedeværelse av de sjeldne, og oser av både sex, blues og rock’n’roll: – Våre konserter er alltid litt forskjellige, men det er alltid mye energi og hopping og risting, vi jammer en del og lager spontane arrangementer på låtene der og da. Så  en spontan energiutblåsning er det vi prøver å tuppe over scenekanten til de som kommer for å høre. 

– Jeg tror på å tørre å prøve nye ting live og tørre å bli borte i musikken og samspillet på scenen. Den gode følelsen starter alltid på scenen og da vil det forplante seg gjennom publikum som en dirrende energibølge.

Amund Maarud spiller på Audunbakken lørdag 3.august

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,261 hits
%d bloggere like this: