Vel vendt under årets Odalsmesterskap!

3

august 6, 2013 av Redaksjonen

tomas sandmo

Odalsmester: Tomas Sandmo vendte overlegent og tok hjem vandrepokalen.

Årets Odalsmesterskap i rævkrok ble kanskje det mest spennende så langt, da storfavoritten og fjorårets vinner av vandrepokalen, Stian Sandmo, ble slått ut tidlig i konkurransen.

Odalsmesterskap i rævkrok er nå inne i sitt tredje år, og øker stadig i omfang. Flere hadde trent opp formen til årets mesterskap, og ingenting var avgjort før sistemann var vendt.

Politisk rævkrok

Årets Odalsmesterskap i røvkrok ble høytidelig åpnet med politisk rævkrok kommunene imellom. Lokalpolitiker og Nord-Odøling Lasse Juliussen (Ap) vendte mot lokalpolitiker fra sør, Anders Jahr (H), hvorpå Jahr vant.

– Det var jo synd at tidligere justisminister Knut Storberget ikke jobbet på søndag og fikk se den beste konfliktløsende aktiviteten vi har her til lands. Det er kanskje et overliggende, langsiktig mål; å få rævkrok inn som en fornuftig praksis i det offentlige styringssystemet i Norge, sier leder av Rævkroklosjen Finn Aagard.

Slo broren

Årets Odalsmester Tomas Sandmo har vendt så lenge han kan huske, og har blitt en legende både innenfor og utenfor Odalens grenser hva gjelder rævkrok: – Rævkrok er spennende, god underholdning og har en sterk kulturhistorisk forankring, sier han, men nekter å si hva hemmeligheten bak sin suksesfulle vending er: – Ingen kommentar.

Sandmos yngre bror, Stian, gikk i fjor av med tittelen Odalsmester etter å ha vendt storebror ut av finalen. I år fikk Tomas revansj, da Stian ble vendt ut tidlig i konkurransen: – Det føles alltid godt å vinne over familiemedlemmer.

Sterk motstander

I finalen ble det Jan Roger Monsrud mot Tomas Sandmo, der Monsrud kunne avsløre at han har ligget i hardtrening før mesterskapet. Det holdt likevel ikke til seier, selv om Sandmo utvilsomt møtte stor motstand: – Jeg er alltid redd for å tape og spesielt mot Monsrud, sier han.

Aagard gir Monrud ros for å ha bygget seg opp denne sesongen: – Han står frem som et godt eksempel på godt forberedelse. Han har trent spesifikt opp mot rævkrok med fokus på hofte-, rygg-, lår- og magemuskulatur og det ga da også resultater med en fin fin finaleplass og andreplass i guttefinalen. Men vi vil gjerne påpeke at losjen tar i mot henvendelser angående trening og har løpende kontakt med dyktige fysioterapauter, sier han.

duell

Jan Roger Monsrud har trent mpt årets Odalsmesterskap, men måtte se seg slått av Tomas Sandmo.

Stor jenteklasse: I jenteklassen var det Carina E. Carlsen som gikk seirende ut. Her etter å ha slått ut Tina halvorsen. (Foto: Annette Vestby)

Stor jenteklasse: I jenteklassen var det Carina E. Carlsen som gikk seirende ut. Her etter å ha slått ut Tina halvorsen. (Foto: Annette Vestby)

Vanskelig å vende

Gledelig er det også at det i år også ble en ren kvinneklasse, med så mange påmeldte at losjen til slutt måtte si stopp: – Det var uvant og vi ble kanskje tatt litt på senga, men at vi måtte si stopp på 16 jenter får man betrakte som et luksusproblem. Hvis ikke mine begrensede matematiske kunnskaper tar helt feil, men det gjør de sikkert, så økte vi deltakelsen på jentesida med 1600% i år. Losjen har alltid vært glad i jenter, men i helga var vi ekstra glad dem, sier Aagard.

Vinner av kvinneklassen, Carina Elisabeth Carlsen fra Nord-Odal, gjorde sitt comeback etter 7 års opphold fra rævkrok: – Jeg vendte under førstegangstjenesten og gjorde det helt greit der. At jeg skulle bli kvinnelig Odalsmester under Audunbakken var både overraskende og stort, sier hun.
Som fersk vender har hun ingen klar strategi, men mener hun har noen fordeler ovenfor motstanderne: – Jeg har mange år på hesteryggen bak meg, pluss at jeg er ganske tjukk. Jeg er vanskelig å vende.

I selve finalen der mesterne skulle gjøre opp seg imellom, møtte Sandmo derimot lite motstand fra Carlsen: – Der hadde jeg ingen sjans, og må nok hjem å trene, sier hun.

Vend i vei

Rævkrok begynner å bli godt forankret, også utenfor Hedmark: – Benet peker stadig oppover når det gjelder rævkrok, og man kan knapt gå noe sted uten at man treffer noen med rævkrokcaps, sier Aagard og håper interessen fortsetter: – Det er lov å håpe at interessen blir tatt opp i flere distrikter, og at flere tar ansvar på de ulike arrangementene, sier Aagard.

Han er godt fornøyd etter helgens mesterskap: – Årets Odalsmesterskap må vel sies å ha vært en suksess. To hakk opp fra fjoråret med tanke på både kvalitet og ikke minst påmeldende. Det er vanskelig å sammenligne et lørdagsarrangement på Finnskogen med et søndagsarrangement i Odalen, men dette var definitvt en av «høydarne» i losjens historie. Masse trivelige folk og og knallvær bidro selvsagt til det.

Nå oppfordrer han flere til å følge Monserud eksempel, og ber folk allerede nå begynne å tenke på kommende sesong: – All vending og erfaring er selvsagt gull verdt. Losjens tips er at man trener seg opp mot en liten formtopp til nyttår for å hevde seg i julevending her og der. For så å forhåpentligvis fokusere på neste sommers Odalsmesterskap i rævkrok.

– Men husk – det viktigste er ikke å vinne, men å vende, avslutter han.

Overlegen vending: Tomas Sandmo møtte lite motstand i Carina E. Carlsen da vandrepokalen skulle deles ut. (Foto: Siri Ovstein)

Overlegen vending: Tomas Sandmo møtte lite motstand i Carina E. Carlsen da vandrepokalen skulle deles ut. (Foto: Siri Ovstein)

Reklamer

3 tanker om “Vel vendt under årets Odalsmesterskap!

  1. […] også har jeg blitt kvinnelig Odalsmester i rævkrok. Slå den! Artikkel om denne gjeve seieren finner du her, og jeg kan si som så at det å skulle intervjue seg selv er ganske […]

  2. jone sier:

    Så da så, skal det stå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %sDisse støtter I Love Odalen- prosjektet:Vil din bedrift ha sin logo her. Ta kontakt med audun.hansen ætt audunbakken dot com
bloglovin

Arkiv

Skriv inn e-post-adressen din for å abbonere på bloggen, og motta melding om når nye innlegg er publisert.

Bli med 21 andre følgere

Blog Statistikk

  • 70,003 hits
%d bloggere like this: